open-navfaktor-logo
search
Akcija Transporter
Lukač poručio da "čiste smeće" iz MUP-a: Milovanović neće biti jedini uhapšeni policajac?
U akciji "Transporter" usmjerenoj na razbijanje organizovanog kriminala koja se od jutros realizuje na području BiH, uhapšeno je više osoba.
16.11.2021. u 11:31
get url
text

Kako saznajemo, osumnjičeni koji su obuhvaćeni ovom akcijom su Bojan C., Aleksandar N., Ivan J., Tijana S., Dragan K., Saša R. Igor K., Mladen M., Siniša B., Petar D. i Radislav T.

VEZANI TEKST - Novi detalji akcije: Ponovo uhapšen inspektor Mladen Milovanović

Kao što smo ranije objavili, među uhapšenima je inspektor MUP-a RS-a Mladen Milovanović, kao i Bojan Cvijetić , bivši savjetnik ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Milovanović je u julu hapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Radi se o Milošu Božoviću sa Cetinja, koji je tada uhapšen po potjernici Interpola za ubistvo, a koji je prema pisanju crnogorskih medija član "Škaljarskog klana".

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač potvrdio je informaciju da je među uhapšenima i jedan inspektor MUP-a RS-a.

- Jutros je uhapšen jedan naš inspektor koji je ranije suspendovan. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, neće biti jedini. Mi smo krenuli da "čistimo smeće ispred svoga praga" što se kaže u narodu - rekao je Lukač.

Pozvao je i druge agencije da učine isto.

- Svi pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve veze pri pomaganju kriminalcima, saradnji s njima ili na bilo koji način učestvuju u činjenju krivičnih djela bit će uhapšeni. Nikome neće biti oprošteno i ništa neće biti prikriveno. Ovim putem im kažem da se pripreme jer ćemo ih otkriti. Najprije želimo čistiti ispred svog praga - rekao je Lukač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.