open-navfaktor-logo
search
Prvi pendrek RS-a
Lukač "iskače iz kože" zbog Džaferovićeve izjave, najavio i krivičnu prijavu
Ministar unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska Dragan Lukač kaže da se predsjedavajući Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović "izlaže krivičnoj prijavi zbog netačnih tvrdnji da policija RS-a prevozi migrante na područje Unsko-sanskog kantona".
25.09.2020. u 20:53
get url
text

- Insistiranje na neosnovanim optužbama može predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da košta krivične prijave - poručio je Lukač sa RTRS-a.

On je za ovu televiziju rekao da "MUP RS-a nikada svojim vozilima nije prevozio migrante, niti su poznate firme koje se bave takvim nelegalnim aktivnostima".

VEZANI TEKST - Ko pravi haos u Krajini: Dodik priznao da MUP RS-a krši zakon, Tužilaštvo BiH se pravi slijepo

Naglasio je da policija Republike Srpske nikada nije migrante maltretirala, ni tukla, niti ih ograničavala da idu tamo gdje žele što im je garantovano Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

- Mi im dozvoljavamo da se kreću, ali ne dozvoljavamo da ugrožavaju naše građane ili da prave prekršaje i krivična djela - reko je Lukač.

Džaferović je, podsjetimo, za BHRT izjavio da se Policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.