open-navfaktor-logo
search
NBA
Luka Dončić prestigao Michaela Jordana, sjajni Jokić nije pomogao Denveru
Samo tri utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu igrale su se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, dok je duel Dallasa i Chicaga završen u nedjelju kasno navečer.
18.01.2021. u 08:06
get url
text

Upravo u ovom susretu briljirao je Luka Donočić. Uprkos činjenici da je susret završio sa 36 pena, 16 skokova i 15 asistencija, to nije pomoglo njegovom timu da dođe do sedme ovosezonske pobjede. Na kraju su Bullsi slavili sa 117:101.

Ipak, ono što je mladi Slovenac uspio je činjenica da su prije njega samo trojica igrača u historiji NBA lige uspjela ostvariti učinak kakav je on imao sinoć.

Oscaru Robertsonu je to uspio čak u pet navrata, dok su preostala dvojica Wilt Chamberlain i James Harden.

Ako nešto može utješiti Dončina onda je to podatak da je na vječnoj listi igrača po triple-double učincima prešao legendarnog Michaela Jordana. Dončić je sada na 29 i izjednačen je s Grantom Hillom na 15. mjestu.

Ni sjajna partija Nikole Jokića nije pomogla njegovim Denver Nuggetsima da izbjegnu poraz na domaćem terenu od Utah Jazza koji je slavio sa 109:105.

Samo jedna asistencija nedostajala je srbijanskom centru da upiše triple-double jer je susret okončao sa 35 poena, 14 skokova i devet uspješnoh dodavanja.

Utakmica između Oklahoma City Thundera i Philadelphia 76ersa je odgođena zbog zdravstvenih i sigurnosnih protokola, saopćilo je rukovodstvo NBA lige.

Rezultati:
Dallas Mavericks - Chicago Bulls 101:117
Denver Nuggets - Utah Jazz 105:109
Scramento Kings - New Orleans Pelicans 123:128
Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 129:96

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.