open-navfaktor-logo
search
Jeftin lijek
Luk kao prirodni antibiotik i još puno toga
Luk ima sposobnost da ubija bakterije, a crveni i bijeli luk su prirodni antibiotici
07.12.2019. u 08:33
get url
text

Luk je povrće koje će itekako utjecati na vaše zdravlje i ne samo ako ga jedete već i kroz kožu.

Sve što se nanese na kožu ne djeluje samo površinski nego prodire u organizam, pa bi tako trebalo biti oprezno sa proizvodima koje koristimo na koži. Međutim, i preko kože može se utjecati na zdravlje.

U kineskoj medicini posebno se stimuliraju tačke na tabanima jer su oni preko nervnog sistema u direktnoj vezi s našim unutrašnjim organima.

Većinu aktivnih komponenti luka čine sumporne komponente, te flavonoidi, posebno kvercetin. Sumpor pomaže pri sintezi važnih metaboličkih posrednika kao što je glutation, jedan od tjelesnih najvažnijih antioksidansa. Kvercetin jača imunitet, a kad se udruže, moćni su saveznici koji pomažu u prevenciji bolesti bubrega, te smanjuju rizik od raka dojke i raka prostate. Luk čisti i krv od toksina, za to je zaslužna fosforna kiselina, što je dokazano mnogim studijama i ima mnoge druge dobrobiti za zdravlje. Ukoliko luk stavite na tabane može biti vrlo koristan pročistač krvi.
Primjena je jednostavna, narežite luk na tanke kriške, stavite ga u čarape, navucite čarape na noge i tako provedite noć.

Ukoliko prepolovite glavicu luka i stavite pored glave tokom noći dok spavate nos će vam se otčepit i lakše ćete disati.

Luk ima sposobnost da ubija bakterije, a crveni i bijeli luk su prirodni antibiotici. Luk na stopalima će pomoći da se brže riješite gripe i prehlade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.