open-navfaktor-logo
search
Posljedice pandemije
Lufthansa privremeno ukida veliki broj letova iz Sarajeva
Nekoliko aviokompanije koje posluju u okviru Lufthanse će privremeno ukinuti letove iz Sarajeva do Štutgarta, Kelna i Ciriha, a neki letovi će se nastaviti održavati, ali smanjenim intenzitetom.
04.01.2022. u 22:18
get url
text
Lufthansa

Lufthansa Grupa, koju čine Lufthansa, Eurowings, Austrian Airlines, Swiss i Brussels Airlines, planira da otkaže 33.000 letova od sredine januara do februara to jeste 10 posto svog ukupnog plana letova.

Razlog tome je nagli pad rezervacija, a što je rezultat porasta broja zaraza omikron varijantom koronavirusa, koja se brzo širi. Osim pada rezervacija, bore se i sa sve više oboljelih pilota i drugih članova posade.

Aviokompanije ove grupacije će smanjiti frekvencije na gotovo svim linijama za ex Jugoslaviju, a devet letova će biti privremeno i obustavljeno.  

Najviše letova će suspendovati Eurowings. Iz Sarajeva su ukinuli letove za Keln do 8. februara i za Štutgart, do 15. februara.

U regionu će biti ukinuti letovi iz Zagreba za Štutgart do 7. februara, a četovi do Kelna će biti održavane smanjenim redoslijedom vožnji. Iz Splita su obustavljeni letovi za Keln, do 4. beruara i Štutgart do 13. februara, a uslugu će pružati iz Splita sam do Dizeldorfa, i to jednom sedmično. Jedina ruta ove aviokompanije iz Beograda do Štutgarta će biti suspendovana do 4. marta, piše Ex-Yu Aviation News.

Swiss International Airlines će obustaviti letove iz Ciriha za Sarajevo, od sredine januara do 14. februara, a smanjit će broj letova za Ljubljanu.

Brussels Airlines će do 11. marta obustaviti letove iz svog glavnog čvorišta do Ljubljane.

Lufthansa će smanjiti frekvencije za Sarajevo, Beograd, Ljubljanu i Zagreb.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.