open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Ludorija legendarnog glumca: Morgan Freeman će telefonom zezati ljude u dogovoru sa njihovim najmilijima
Legendarni glumac Morgan Freeman uhvatio se neobičnog posla, pokrenuvši konkurs u kojem će sretnom dobitniku pomoći da se našali s njegovim bližnjima.
27.01.2021. u 13:12
get url
text

- Jeste li se ikada pitali kako bi bilo da Morgan Freeman nazove vašeg bivšeg i kaže - hej stvarno si to uprskao! E pa sad imate šansu - kaže to ova holivudska legenda koja će zaista nekom sretniku pomoći da svojim dragim (ili ne tako dragim) osobama napravi "spletku".

Tako će neko od prijatelja ili porodice američkih građana uskoro dobiti poziv u kojem će ga poznati glas Morgana Freemana malo "iznenaditi".

Ovaj 83-godišnji glumac udružio se s kompanijom Omaze, koja pruža usluge prikupljanja dobrotvornih sredstava, u njihovoj posebnoj humanitarnoj akciji.

Freeman će putem videopoziva razgovarati s jednim sretnim fanom te se udružiti s njim kako bi osmislili šaljivi poziv za njegovog člana porodice ili prijatelja.

Sretni dobitnik će na kraju dobiti i snimak razgovora.

Cijela akcija radi se kako bi se prikupila sredstva za Organizaciju Tallahatchie River, neprofitnu organizaciju koja ulaže u saradnje za kvalitetno školovanje u Mississippiju.

- Podržite dobru stvar i dajem vam šansu da se našalite pomoću mene s nekim od prijatelja ili porodice - objasnio je glumac.

 

U videu je odglumio čak i urnebesni primjer mogućeg poziva.

- Halo Ruperte, ovdje Morgan Freeman i imam nešto za reći o tvom muzičkom umijeću. Buuu, loš si stari - opisao je Morgan i dodao kako je to tek jedna od opcija.

Uz to, poziv koji će obaviti uopće ne mora biti šala ili spletka.

- Mogu biti samo glasnik. Poenta je da koga god odlučite da nazovemo - da se svi dobro zabavimo - objasnio je.

Svi zainteresirani za učestvovanje u ovom "takmičenju" detalje mogu saznati na stranici Omazea.

Razgovor sa Freemanom samo je nagrada za sve one koji po crowfunding sistemu uplate novac za dobrotvornu svrhu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.