open-navfaktor-logo
search
Ulaznice rasprodane
"Ludnica" u Madridu: Cijene "podivljale" zbog finala Lige prvaka
Procjene su da će finale donijeti i do 100 miliona eura ekonomske koristi za glavni grad Španije
30.05.2019. u 13:10
get url
text

Cijene prenoćišta u Madridu, uoči subotnjeg engleskog finala Lige prvaka, porasle su i do 200 posto, jalvja Anadolu Agency (AA).

Engleski timovi Liverpool i Tottenham u subotu će igrati finale Lige prvaka na madridskom stadionu Wanda Metropolitano, a pravdu na terenu će dijeliti slovenski arbitar Damir Skomina.

Pred subotnje finale enormno su porasle cijele hotelskih i drugih smještajnih kapaciteta u glavnom gradu Španije.

Prema podacima Udruženja hotelijera, u Madridu su hotelski kapaciteti popunjeni 90 posto, dok internet stranice za rezervacije smještaja u privatnim kućama, poput Airbnba, navode da je popunjeno svega 65 posto kapaciteta.

Mnogi Madriđani iz kvartova oko stadiona su odlučili da napuste svoje domove i iskoriste priliku za zaradu od finala Lige prvaka.

Cijene kreveta za jednu noć u takvim stanovima su i do 500 eura. Stan ili kuća koji se izdaju za 200 eura mjesečno, pred finale Lige prvaka dosegli su cijenu iznajmljivanja od 4.600 eura za jedan dan.

U Madridu se očekuje dolazak više od 70.000 navijača, a procjenu su da će finale Lige prvaka donijeti i do 100 miliona eura ekonomske koristi za glavni grad Španije.

Ulaznice za finale između Liverpoola i Tottenhama su odveć rasprodane, a na crnom tržištu su cijene jedne karte dosegle i do 10.000 eura.

Centar grada posebno je uređen i već je spreman za veliku fudbalsku noć.

Poduzete su maksimalne mjere sigurnosti na kojima je angažirano više od hiljadu pripadnika policije i žandarmerije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.