open-navfaktor-logo
search
Nestvarne scene
Ludnica u Buenos Airesu: Više od četiri miliona navijača na dočeku svjetskih prvaka
Sjajna je atmosfera vlada ulicama Buenos Airesa na dočeku svjetskih prvaka u fudbalu, selekcije Argentine predvođene Lionelom Messijem.
20.12.2022. u 20:34
get url
text

Prema posljednjim informacijama na ulicama glavnog grada Argentine je više od četiri miliona ljudi.

U Argentini niko ne spava, samo se slave heroji nacije.

{$galerijaFotografija}

Danas je u ovoj zemlji proglašen državni praznik u znak dobrodošlice reprezentaciji koja je u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru u nedjelju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila Francusku.

Argentinski mediji izvještavaju o pretrpanim vozovima i zakrčenim željezničkim stanicama gomilama Argentinaca koji su pristigli u Buenos Aires kako bi bili dijelom svečane parade te o preopterećenim mobilnim mrežama.

Autobus sa igračima krenuo je da prođe ulicama ali se doček se ubrzo pretvorio u haos. Intervenisala je i policija koja je igrače helikopterima izvukla sa slavlja. 

Prema pisanju AFA-e, sve je krenulo po zlu kada su dvojica muškaraca s mosta skočila u autobus u kojem su se nalazili igrači. Jedan je uspio upasti u otvoreni autobus, dok je drugi pao s busa na asfalt.

Policija je potom presrela autobus i izvukla igrače te ih helikopterima prebacila u kamp reprezentacije.

Buenos Aires prvi put dočekuje svjetske prvake nakon 1986. godine, kada je Argentina s Diegom Armandom Maradonom bila najbolja na Mundijalu igranom u Meksiku.

 

 

Doček fudbalera Argentine
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.