Mark David lovio je pomoću luka i strijele u Oregonu, u SAD-u, kada je nanišanio bespomoćnog jelena. On je ranio životinju, ali je nije uspio pronaći prije zalaska sunca.

Šezdesetšestogodišnjak se vratio sutradan, ali nije računao na to da će ga bijesni jelen čekati. Napao ga je i rogovima ubo u vrat.

David je usljed zadobijenih povreda preminuo u bolnici, a vlasnik lovišta potom je pronašao i ubio životinju, piše Mirror.

Wapiti ili kanadski jelen na trećem je mjestu po veličini kopnenih sisara koji žive u Sjevernoj Americi.

Državna policija Oregona saopćila je lokalnim medijima da je vlasnik zemljišta pokušao spasiti Davidov život nakon incidenta, ali povrede koje je lovac zadobio bile su kobne.

- Životinja je bila povrijeđena, ali je David nije mogao pronaći i ubiti prije zalaska sunca, pa se sutradan vratio s vlasnikom zemlje da je potraži. Jelen je nasrnuo na njega i ubo ga rogovima u vrat - kazali su iz policije.

Ovaj incident dogodio se skoro godinu nakon nevjerovatno sličnog događaja u Arkansasu.

Thomas Alexander, također 66-godišnjak, umro je nakon što ga je jelen kojeg je pokušao ubiti napao. 
On je lovio u blizini planine Ozark, te ustrijelio mužjaka i gledao ga kako se ruši. Pod pretpostavkom da je životinja mrtva, muškarac joj je prišao. U tom trenutku, jelen je ustao i napao ga.

Ranjeni muškarac je uspio nazvati suprugu koja je pozvala hitnu službu, ali je kasnije u bolnici preminuo.