open-navfaktor-logo
search
Odradio dobar posao
Lothar Matthaus indirektno odao priznanje Hasanu Salihamidžiću
U proteklom prijelaznom roku sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić napravio je nekoliko veoma dobrih poteza.
07.09.2021. u 11:37
get url
text

Nakon što je na klupu Bayerna doveo sjajnog mladog trenera Juliana Nagelsmann, Braco je i igrački kadar ojačao s dvojicom igrača čije su kvalitete novom strategu Bayerna itekako poznate jer ih je obojicu trenirao u redovima RB Leipziga.

Jasno, radi se o Marcelu Sabitzeru (27) i Dayotu Upamecanu (22) koji su novi člaovi bavarske mašinerije, a prethodno su imali ulogu ključnih igrača u timu iz Leipziga koji se proteklih sezona etablirao u jednog od najvećih rivala kluba iz Munchena.

Nakon reprezentativne pauze sastaju se upravo Leipzig i Bayern, a sve je u svojoj kolumni za Sky prokomentarisao Lothar Matthaus.

- Ako Leipzig izgubi u toj utakmici, prvenstvo bi moglo biti gotovo poslije samo četiri kola - tvrdi legendarni njemački fudbaler, a sve obrazlaže činjenicom da bi Bayern u tom slučaju imao sedam bodova prednosti, što nije lako stići.

Matthaus je indirektno odao priznanje Salihamidžiću za posao obavljen ovoga ljeta.

- Nakon odlazaka Boatenga i Alabe, dolazak Upamecana ima itekako smisla, a Sabitzer će svakako popraviti tim - naglasio je Matthaus.

Poslije tri odigrana kola Bayern ima sedam bodova i nalazi se na trećoj poziciji, dok Leipzig s četiri boda manje zauzima deseto mjesto bundesligaške tabele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.