open-navfaktor-logo
search
Preokret
Loše vijesti za obožavatelje: BMW bi mogao ukinutio ove modele
Oni neće nestati preko noći, ali isto tako možete zaboraviti na redizajn
02.08.2019. u 18:36
get url
text

Kad je BMW objavio kako njihov jedini monovolumen neće dobiti nasljednika, malo ko je bio tužan. Čak smo pomislili da stvari idu na svoje. A sada veliki preokret.

Preživjeli smo i odlazak serije 3 Gran Turismo za koju mnogi nisu ni znali da postoji, a dobra je vijest bilo i ukidanje serije 5 Gran Turismo. A onda je stigla serija 6 Gran Turismo i očekivano razočarala. Sprovod će joj biti vjerovatno 2024. godine.

A ponuda X modela je proširena modelima kao što su X2, X4 i X7 i tu neće biti kraj. Dolazi i X8, ali se šuška kako bi X2 mogao ipak u preranu penziju.

Međutim, ako je vjerovati Automobile Magazineu, loše stvari tek dolaze. Bavarci naime planiraju eliminirati kabriolete, i to seriju 2, seriju 8 i nedavno predstavljeni Z4. Istina, oni neće nestati preko noći, ali isto tako možete zaboraviti na redizajn. Prevedeno, kroz nekoliko godina gama će biti očišćena od automobila stvorenih za užitak u vožnji bez krova.

Nevolja nikad ne dolazi sama, pa se tako spominje i coupe izvedba serije 8. I njoj su navodno odbrojeni dani. Stoga bi jedino ostala serija 8 Gran Coupe. Zbog smanjenog interesa u vječna lovišta odlazi i serija 7, ali samo ona u normalnoj izvedbi međuosovinskog razmaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.