open-navfaktor-logo
search
Ligamenti koljena
Loše vijesti za navijače Warriorsa, duga pauza za Thompsona
Klay Thompson doživio povredu križnih ligamenata (ACL) lijevog koljena i s parketa će odsustvovati do februara ili marta
14.06.2019. u 13:26
get url
text

Navijači Golden State Warriorsa neće po lijepom pamtiti finalnu seriju za titulu prvaka NBA lige protiv Toronto Raptorsa. Nakon što su u petoj utakmici ostali bez Kevina Duranta zbog povrede Ahilove tetive, u šestom duelu kontra kanadskog tima se teško povrijedio Klay Thompson, a potom je stigao poraz i gubitak šampionske titule.

Odmah nakon utakmice njegov agent Greg Lawrence kazao je za ESPN kako je Klay Thompson doživio povredu križnih ligamenata (ACL) lijevog koljena i s parketa će odsustvovati do februara ili marta.

Thompson se povrijedio u trećoj četvrtini nakon što je krenuo na zakucavanje, a Danny Green ga je faulirao u zraku. Zvijezda Warriorsa pritom se vrlo nezgodno dočekala na lijevu nogu i brzo nakon toga napustila teren u očitim bolovima.

Nakon slobodnih bacanja, Thompson je izašao iz igre i otišao u svlačionicu kako bi procijenili o kakvoj se ozljedi radi. Samo nekoliko trenutaka poslije Doris Burke za ABC je potvrdila kako će propustiti ostatak utakmice zbog povrede lijevog koljena.

S obzirom na to da će Durant ovoga ljeta biti slobodni agent, a da Thompsona neće biti do februara ili marta u sastavu Ratnika, pitanje je kako će izgledati igra sada već bivših prvaka NBA lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.