open-navfaktor-logo
search
U Staples Centru
Los Angeles će se 24. februara oprostiti od Bryanta, njegove kćerke i ostalih sedam poginulih
Los Angeles će 24. februara organizovati službenu komemoraciju za košarkašku legendu Kobeja Bryanta (41), njegovu kćerku Giannu (13), te još sedmero poginulih u helikopterskoj nesreći.
07.02.2020. u 09:27
get url
text

Komemoracija će biti održana u Staples Centru, piše Los Angeles Times pozivajući se na dva izvora bliska organizaciji događaja.

Tragedija u kojoj su život izgubili legenda američke košarke, dogodila se 26. januara u blizini mjesta Calabasas, 50-ak kilometara zapadno od središta Los Angelesa, a helikopter se srušio zbog loše vidljivosti na putu ka mjestu Thousand Oaks, gdje se trebao održati košarkaški turnir za djevojčice.

Iako je bilo govora da bi se, zbog ogromnog interesa javnosti, komemoracija mogla održati na Olimpijskom stadionu Memorial Coliseum, koji bi za tu priliku mogao primiti više od 80.000 ljudi, supruga Vanessa i porodica ipak su odlučili za manju svečanost u dvorani u kojoj je Bryant 20 godina igrao za Lakerse i stekao status legende.

- Ne radi se samo o poruci čovjeku koji je bio košarkaš, nego je bio i otac, vođa, filmski režiser, umjetnik, neko ko je bio puno više od onoga što je bio samo na parketu - rekao je Eric Garcetti, gradonačelnik Los Angelesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.