open-navfaktor-logo
search
Policija upozorava
Lopovi koriste vrijeme kad su građani u džamijama i provaljuju u stanove
Sugerišemo građanima da zaštite svoju imovinu, u spomenuto vrijeme osiguraju stambeni prostor, te da po mogućnosti neko boravi u stanu - navodi se u upozorenju MUP-a KS
08.05.2019. u 20:51
get url
text

Tokom mjeseca ramazana, prethodnih godina na području Kantona Sarajevo je zabilježeno povećanje broja izvršenih krivičnih djela teških krađa u kuće i stanove.

Počinioci ovih krivičnih djela koriste vrijeme kada vjernici obavljaju svoje vjerske obrede u džamijama, provaljuju u stambene objekte, te građanima nanose materijalnu štetu, kažu u MUP-u KS.

- Sugerišemo građanima da zaštite svoju imovinu, u spomenuto vrijeme osiguraju stambeni prostor, te da po mogućnosti neko boravi u stanu - navodi se u upozorenju MUP-a KS.

Iz MUP-a dalje navode o da prilikom odlaska na vjerske obrede građani svoja vozila trebaju parkirati na za to predviđena mjesta, čime neće ometati normalno odvijanje saobraćaja, kao i kretanje pješaka.

- Ovom prilikom obavještavamo građane da je Prva policijska uprava aktivirala Viber aplikaciju na mobilnom telefonu broj: 060/30 43 329, te pozivamo da na isti mogu policiji dostavljati važne informacije, prijave i sl. Na ovaj način će se poboljšati saradnja građana i policije u Kantonu Sarajevo - istaknuto je u saopćenju mUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.