open-navfaktor-logo
search
Slučaj u Kanadi
Lopov joj provalio u kuću i zaspao, policija je posavjetovala da ga probudi
Jedna Kanađanka ostala je potresena nakon što je pozvala policiju jer je uljez provalio u njen dom, a oni su joj da se sama treba suočiti s muškarcem.
24.07.2022. u 14:59
get url
text
Zvala 911

Angelu Chalmers je 18. juna u sedam sati ujutro probudio njen pas, koji je režao na vrhu stepenica. Kada je otišla da vidi o čemu se radi, zatekla je stranca kako spava na njenom kauču.

Odmah je pozvala policiju, ali joj je dispečer predložio da "siđe dole i sama ga probudi". Službenik za provođenje zakona joj je također rekao da je "policija stvarno zauzeta", prenosi Unilad.

- Sišla sam da vidim na šta laje, i stigla do pola stepenica i tamo je na mom kauču ležao nepoznat čovjek. Bilo je zastrašujuće - rekla je Chalmers za CBC.

Nakon što je uočila uljeza, Chalmers, koja živi u gradu Winnipeg, tiho se vratila na sprat i rekla svojoj cimerki da je u njihov dom provaljeno, te su se zabarakadirale u sobi.

Chalmers je pozvala policiju, kojoj je trebalo 20 minuta da stigne, dok se skrivala u ormaru.

- Rekli su da je policija jako zauzeta i da li bismo mogli sami da siđemo dole i da ga probudimo? - dodala je.

Kada je policija stigla, trebala su četiri policajca da izbace čovjeka iz Chalmersove kuće, a uljez je također postao agresivan kada se probudio.

- Nisam povrijeđena, ovaj put je ispalo dobro, ali da sam bila neko drugi... i da sam prihvatila užasnu preporuku tog operatera 911, to se moglo završiti potpuno drugačije - objasnila je ona.

Iz policije su kazali da se incident razmatra. A što se tiče 20-minutnog čekanja na policajce, rečeno je da vrijeme odgovora može varirati za svaki poziv u zavisnosti od doba dana, raspoloživih resursa i hitnosti događaja, kao i da je u ovom slučaju odgovor upućen na vrijeme.

Međutim, Claude Chancy iz policije Winnipeg je odgovorio za CBC da je neobično da dispečer savjetuje nekoga da priđe uljezu jer bi to moglo ugroziti njihovu sigurnost.

- Osobi bi se savjetovalo da napusti objekat do dolaska policije - dodao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.