open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Lokomotiv namučio Juventus, teški porazi Zvezde, Atalante i Club Bruggea
Čak 25 golova viđeno je na šest susreta 3. kola Lige prvaka koji su počeli u terminu od 21 sat
22.10.2019. u 22:54
get url
text

Drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka fudbaleri Juventusa izborili su večeras pred domaćim navijačima nakon što su poslije preokreta s 2:1 savladali moskovski Lokomotiv s 2:1. Iako je Stara dama u prvih 45 minuta diktirala tempo i uglavnom imala loptu u svom posjedu, gosti su iskoristili jednu od rijetkih prilika u 30. minuti susreta, kada je Miranchuk pogodio za 0:1.

S minimalnom prednošću ruski tim je otišao na poluvrijeme, a gosti su se i u nastavku jako dobro i organizovano branili. Sve do 77. minuti Lokomotiv je imao prednost, a onda je Paulo Dybala pogodio prvi put u ovoj sezoni Lige prvaka za veliku radost navijača Stare dame. Veliko slavlje nije ni splasnulo, a već se Argentinac pobrinuo za totalni preokret italijanskog prvaka. Ovim golovima Dybala se itekako iskupio za promašaj koji je imao poslije odličnog proigravanja sredinom drugog poluvremena.

Golove s utakmice Juventus - Lokomotiv pogledajte OVDJE.

Uvjerljivuu pobjedu večeras zabilježili su i fudbaleri Tottenhama. Prošlogodišnji finalisti su s 5:0 porazili Crvenu zvezdu. Već poslije prvih 45 minuta bilo je jasno da prvaci Srbije nemaju šta tražiti u Londonu, a domaći su golovima Kanea i Son Heung-Mina (2) vodili s 3:0. U 57. minuti Lamela je pogodio za 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Kane u 72. minuti susreta.

Golove s utakmice Tottenham - Crvena zvezda pogledajte OVDJE.

Ništa bolje od Zvezda nije prošla ni Atalanta. Italijanski tim je u 28. minuti stigao u vodstvo u gostima kod Manchester Cityja, ali su Građani do kraja prvog dijela golovima Aguera stigli do preokreta.

U drugom poluvremenu pravu simultanku odigrao je Raheem Sterling koji je zabilježio hat-trick za konačnih 5:1.

Golove s utakmice Manchester City - Atalanta pogledajte OVDJE.

Pet golova završilo je i u mreži Club Bruggea u domaćem duelu s PSG-om koji je trijumfovao s 5:0. Hat-trick postigao je Mbappe, dva je zabio Icardi, dok je tri asistencije zabilježio Di Maria.

Golove s utakmice Club Brugge - PSG pogledajte OVDJE.

Golijada je viđena i u susretu u Pireju između Olympiacosa i Bayerna, a pripao je gostima iz Njemačke rezultatom 3:2. Domaći su poveli pogotkom El Arabija u 23. minuti, da bi 11 minuta kasnije Lewandowski izjednačio na 1:1.

Poljski napadač se u 62. minuti pobrinuo za totalni preokret, a drugu asistenciju večeras zabilježio je Muller. Sve što su domaći uspjeli do kraja bio je gol Guilhermea iz 79. minute za konačnih 3:2.

Golove s utakmice Olympiacos - Bayern pogledajte OVDJE.

Liga prvaka, 3. kolo:
Club Brugge - PSG 0:5
Galatasaray - Real Madrid 0:1
Juventus - Lokomotiv Moskva 2:1
Manchester City - Atalanta 5:1
Olympiacos - Bayern 2:3
Tottenham - Crvena zvezda 5:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.