open-navfaktor-logo
search
Ogromna šteta
Lokalizovan požar u pogonu fabrike Malagić u Brčkom
Šest vozila Vatrogasne jedinice Brčko uz pomoć vatrogasaca iz Srebrenika lokalizovali su požar koji je jutros izbio u pogonu fabrike za proizvodnju namještaja Malagić u brčanskom naselju Brod.
13.01.2023. u 12:15
get url
text

VEZANI TEKST - Vatra guta pogon firme Malagić u Brčkom, šest povrijeđenih prebačeno u bolnicu

Prema nezvaničnim informacijama, požar je prouzrokovao veliku materijalnu štetu.

Iz Službe hitne medicinske pomoći u Brčkom za naš portal je potvrđeno da su njihove ekipe na terenu i da su do sada zbrinuli šest osoba.

Šef profesionalne vatrogasne jedinice Brčko Distrikta Senad Kamenjašević kaže da se požar, koji je jutros izbio u dijelu proizvodne hale fabrike namještaja "Malagić" u brčanskom naselju Brod, brzo širio zbog velike količine gorive materije.

- Ubrzo smo zatražili pomoć kompletnog ljudstva i tehnike kojom raspolaže vatrogasna jedinica. Na terenu se nalaze sve naše jedinice, a odazvala se i vatrogasna jedinica Bimal sa svoje dvije jedinice i ljudstvom, te vatrogasna jedinica iz Srebrenika. U krugu fabrike nije bilo hidrantske mreže niti vode, što nam je otežavalo posao – kazao je Kamenjašević.

Dodaje da je požar stavljen pod kontrolu nakon nešto više od sat vremena, te da je ovo drugi požar u Brčko Distriktu u ovoj godini na nekom od značajnih proizvodnih pogona koji zapošljavaju veliki broj ljudi.

- Nažalost, ponovo je zakazala prevencija na koju mi uporno upozoravamo – zaključio je.

U požaru je jedan radnik povrijeđen, a radi se o uganuću ruke, dok je pet hospitalizirano zbog trovanja ugljenmonoksidom. Uzroci požara još nisu poznati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.