open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajica
Lojo: Ovo je za Bosnu i Hercegovinu, mi smo na Svjetskom prvenstvu
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine svladala je Švedsku sa 82:63 u posljednjem nastupu na Eurobasketu i tako osigurala nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
26.06.2021. u 14:04
get url
text

- Veoma sam sretan i ponosan zbog pobjede u najvažnijoj utakmici na turniru. Napravili smo najbolji rezultat u historiji naše zemlje plasman u polufinale, a sada smo ga popravili, uz to osigurali i nastup u kvalifikacijama za SP - kazao je selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, te dodao:

VEZANI TEKST - BiH preko Švedske osigurala kvalifikacije za SP, Jones potvrdila kandidaturu za MVP nagradu

- Vjerovao sam u tim, koji je pokazao kroz karakter kroz takmičenje katakter. Desilo nam se mnogo dobrih stvari i kako je turnir odmicao vjerovato sam da možemo napraviti nešto veliko.

Veze na press konferenciji nisu bile najbolje, pa Lojo nije uspio najbolje razumjeti pitanje španskog novinara, a koje se dijelom odnosilo i na pokojnog Mihajla Mikija Vukovića, stručnjaka koji je predvodio Jedinstvo Aidu do titule prvaka Evrope, a potom s puno uspjeha radio i u Valenciji.

- Lijepo je bilo ovdje u Valenciji, tu je igrala i naša legenda Razija Mujanović, pa imamo posebnu konekciju. Nadam se da ćemo uspjeti vidjeti malo i grad - rekao je Lojo na engleskom, a potom je zatražio da se obrati i na bosanskom jeziku.

- Još jednom pozdrav za sve Bosance i Hercegovce, ovo je za našu Bosnu i Hercegovinu! BiH je na Svjetskom prvenstvu - poručio je selektor naše zemlje za kraj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.