open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajica
Lojo nakon trijumfa u Skoplju: Jones su svirali četiri faula za 15 minuta i to dovoljno govori o nekim stvarima
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Skoplju savladala reprezentaciju Sjeverne Makedonije sa 80:64 u meču 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2023.
15.11.2021. u 08:10
get url
text

O utakmici je govorio selektor Goran Lojo, koji je bio sretan zbog pobjede nakon teškog puta do Skoplja.

- Čestitam mojim igračicama. Bila je ovo teška utakmica zbog okolnosti koje smo imali tokom puta. Imali smo jako dug put iz Sarajeva zbog otkazanih letova. Jako važna pobjeda jer trenutno smo lideri grupe s dvije pobjede i u naredne mečeve ulazimo s prve pozicije. Fokusirani smo sada na februar i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo - rekao je Lojo.

Na pitanje da li je zadovoljan reakcijom Zmajica nakon što je iz igre zbog četiri faula u drugoj dionici morala izaći Jonquel Jones. Lojo je vidno bio jako nezadovoljan suđenjem.

- Zadovoljan sam reakcijom, svakako. Istakao bih da je to najbolja igračica na svijetu, a nakon 15-ak minuta igre ima četiri lične greške, od toga dvije u napadu i jednu tehničku grešku. To dovoljno govori o nekim stvarima. Ona je cijelo drugo poluvrijeme igrala s četiri faula i nije ni igrala odbranu. Kritika opet na pad u posljednjim minutama. Morat ćemo na tome poraditi s ovim mladim igračicama da se to više ne ponavlja - dodao je Lojo.

Nikolina Babić je sinoć u Skoplju pružila dosta bolju partiju u odnosu na onu iz Sarajeva protiv Belgije, te je uz Jones i Džebo nosila Zmajice do pobjede.

Babić je svjesna važnosti ove pobjede, a i ona je, kao i selektor Goran Lojo, bila nezadovoljna suđenjem na ovoj utakmici koju je završila sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

VEZANI TEKST - Zmajice slavile u Skoplju: Jones fantastična, pratile je Babić i Džebo

- Jako nam je bitno da smo pobijedile Sjevernu Makedoniju. Bilo nam je teško igrati jer smo se istrošile na utakmici protiv Belgije. I fizički i emotivno. Najbitnije je da smo pobijedile i početak kvalifikacija završile s dvije pobjede. Trener je pružio priliku svim igračicama, a smatram da je suđenje bilo drugačije, da bi i ova razlika bila veća. Pobjedi se ne gleda u zube - rekla je Babić.

Na pitanje kako objašnjava padove u igri BiH u drugoj i četvrtoj dionici, rekla je da je za to krivo upravo suđenje.

- Objašnjavam upravo tim suđenjem gdje su nam svirali neke faulove koji nisu postojali. Jones je već u prvom dijelu imala četiri faula, ali to je sasvim normalno. Istrošile smo se protiv Belgije i ovakva utakmica je bila očekivana - dodala je Babić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.