open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Lojo: Cilj je da se plasiramo u četvrtfinale i još jednom pomjerimo granice
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, naravno, s velikom pažnjom je pratio žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo.
03.03.2022. u 10:49
get url
text

Našim Zmajicama to će biti debitantski nastup na SP, a smještene su u grupu A sa Belgijom, SAD, Kinom, Južnom Korejom i reprezentacijom koja će zamijeniti Rusiju (eliminisana odlukom FIBA).

VEZANI TEKST - BiH na SP protiv Belgije, SAD-a, Kine i Koreje
 

- Zadovoljan sam žrijebom, mada se može reći da su obje grupe podjednakog kvaliteta. U našoj grupi A apsolutni favorit su Amerikanke, koje već decenijama dominiraju svjetskom scenom. Tu su i naši stari znanci iz reprezentacije Belgije, koje smo dva puta pobijedili prošle godine – na Evropskom prvenstvu i meču kvalifikacija za Eurobasket 2023. Protiv Japana smo pokazali da se možemo nositi s najjačim azijskim timovima, Kina i Južna Koreja igraju sličnim stilom. Treba još sačekati odluku o reprezentaciji koja će igrati umjesto Rusije, to će vjerovatno biti Portoriko - govori šef stručnog štaba bh. selekcije za stranicu Košarkaškog saveza BiH.

O šansama Zmajica na smotri najboljih timova planete, selektor BiH kaže:

- Naš cilj je da pokušamo da prođemo grupu, plasiramo se u četvrtfinale i još jednom pomjerimo granice. Mogu obećati da ćemo, kao i uvijek, dati svoj maksimum na svakoj utakmici i nastaviti predstavljati BiH na najbolji mogući način te pokazati da smo zasluženo među najboljih 12 reprezentacija svijeta - konstatuje Lojo.

Svjetsko prvenstvo u Australiji održava se od 22. septembra do 1. oktobra. Po četiri najbolje reprezentacija iz grupa A i B plasirat će se u četvrtfinale.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.