open-navfaktor-logo
search
Reakcija na žrijeb
Lojo: Bolje su rangirani od nas, ali to ne znači da nemamo šta tražiti u Osaki
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo s nestrpljenjem je očekivao današnji žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Australiji naredne godine.
23.11.2021. u 12:44
get url
text

Naša selekcija je nakon žrijeba smještena u grupu C, a utakmice će igrati u japanskoj Osaki od 10. do 13. februara. Rivali Zmajicama su reprezentacije Japana, Kanade i Bjelorusije.

VEZANI TEKST - Zmajice saznale rivale: Može li BiH do Australije?
 

- Možemo biti zadovoljni, jer vidimo da je u žrijebu bilo težih grupa. To i dalje ne znači da nas ne čeka težak zadatak jer sve ove ekipe su bolje plasirane na FIBA world ranking-listi – Kanada je četvrta selekcija svijeta, Japan osma, a Bjelorusija jedanaesta. Mi smo tek na 27. mjestu, ali to i dalje ne znači da nemamo šta tražiti u Osaki. Naprotiv, idemo tamo da damo sve od sebe i odigramo kako najbolje znamo te, nadam se, prvi put u historiji ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo - kaže selektor Lojo za zvaničnu stranicu KSBiH.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za SP naša reprezentacija igra protiv Bjelorusije, zatim slijede okršaji protiv Kanade i Japana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.