open-navfaktor-logo
search
Akcija
Lociran u Sarajevu: Državljanin Srbije bit će protjeran iz BiH, predstavlja prijetnju sigurnosti
Na području Sarajeva lociran je i priveden F. M., državljanin Srbije, za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine, a koje se dovodi u vezu s organizovanim kriminalom.
29.05.2021. u 15:06
get url
text

Kako je saopćeno iz Službe za poslove sa strancima, lociranje i privođenje realizirano je pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

- Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od četiri godine. On je stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljen sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Navedeno je da će i u narednom periodu, u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.