Mediji javljaju da je bilo i povrijeđenih, a da su građani došli jer se društvenim mrežama proširila informacija da je kompanija Delez, koja je vlasnik objekta, dozvolila da građani odnose stvari kojima je istekao rok upotrebe, što je kasnje demantovano.

Dan nakon ovog haosa objekat čuva veći broj radnika osiguranja, a prisutna je i policija, dok je u okolini bila i grupa građana koji su čekali da ih puste da odnesu preostalu robu, prenosi portal 021, navodeći da su oko objekta vidljivi tragovi jučerašnjih dešavanja te da su velike količine smeća ostale razbacane po travi.

Ljudi koje su zatekli danas ispred Tempa su ispričali da su došli u četvrtak jer su preko Facebooka i Vibera dobili poruku da se roba može odnijeti jer više nije za prodaju i ne treba vlasniku Tempa.

Ovaj portal je prenio da su u jučerašnjem haosu povrijeđene dvije osobe, tačnije da je jedna žena slomila nogu navodno nakon što je pala sa paleta, dok je jedan muškarac zadobio povrede glave. 

Iz kompanije koja je vlasnik objekta su demantovali da su dozvolili da se roba odnosi. Naveli su da sarađuju sa policijom u istrazi o tome kako je došlo do toga da veliki broj građana organizirano odnosi robu koja je neuvjetna i nije sigurna, te je trebala biti uništena.