open-navfaktor-logo
search
Neobična "inovacija"
Ljudi počeli postavljati "interfone" na rezervoaru auta da se zaštite od krađe goriva
Korisnik TikToka otkrio je kako je neko postavio neku vrstu kućnog interfona sa zvonom na bočnoj strani rezervoara za gorivo svog automobila kako bi odvratio moguće kradljivce benzina.
26.06.2022. u 10:56
get url
text
Inovacija na autu

U video snimku koji je podijelio korisnik Outdoorfishing1, korisnik je pokazao zgodan rad vozača. 

- Sa cijenama benzina preko sedam dolara u Kaliforniji, niko mi ne krade benzin, instalirao sam Ring - napisao je uz objavu.

Nije iznenađenje da je video pregledan više od 9,3 miliona puta, a mnogi su aplaudirali inovativnoj upotrebi uređaja za domaćinstvo, koji ima za cilj da poboljša sigurnost doma tako što će vam omogućiti da vidite onoga ko vam je pred vratima, piše Unilad.

Tehnologija pametnog zvona za vrata može snimati do oko sedam metara prema van od mjesta gdje je fiksirano. Također ima dvosmjerni zvučnik koji omogućava korisnicima da razgovaraju s osobom na svojim vratima.

Da bi to funkcionisalo, kupcima je potrebna i Wi-Fi veza.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da se vlasnici automobila okreću ovom uređaju radi sigurnosti. U martu su slike uređaja pričvršćene za rezervoare za gorivo postale viralne nakon što ju je lokalni autoklub iz Detroita, MMAC, objavio na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.