Navodi da je Pećanac na današnjoj konferenciji za medije spominjao i nju, citirajući njegovu izjavu: "Edina Ljubuškić, ona je bila u dobrom dijelu ove priče. Ja sam naveo ko je bio na kojoj funkciji kad se ovaj kriminal dešavao i ona ne može izbjeći odgovore na neka pitanja jer je u jednom periodu bila šef. Neki su učestvovali aktivno u ovome, a neki su šutnjom ili nečinjenjem doprinijeli istom. Posljedica je ista, krao ili šutio ista je posljedica".

VEZANI TEKST - Pećanac o navodnom kriminalu u Službi za zapošljavanje KS: Neko je dobro hajrovao, fali 5,5 miliona KM 

Pećanac je danas na konferenciji govorio o kriminalu u Službi za zapošljavanje, a Ljubuškić je reagirala na izjavu u kojoj je spominjao njeno ime. Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

Navoditi moje ime i prezime u kontekstu bilo kakvog kriminala ili prevara u Službi može biti samo u kontekstu toga da sam ja, Edina Ljubuškić, bila aktivni sudionik rada Porezne uprave FBiH u otkrivanju šeme krađe novca poreznih obveznika. Istovremeno, Porezna uprava FBiH nije završila svoj rad jer postoje osnove sumnje na mnogo veću krađu novca poreznih obveznika od utvrđenog poreznim rješenjem.

Pored ovoga, navesti da sam ja radila u finansijama i stavljati taj rad u kontekst finansijskih maliverzacija u periodu od 2006. godine (zaposlenik Službe od decembra 2016. godine) i to bez provjere navoda iste, kod moje malenkosti, zlonamjerno je i tendeciozno. Ovo je nanošenje štete mom ugledu i časti i o tome će se očitovati advokatski tim koji je angažovan za ponižavanja koja sam trpjela od tih istih koji prostačkim rječnikom vrijeđaju sve i svakoga. Moja malenkost je dostupna svim organima za provedbu zakona i jedva čekam da ispjevam kao sojka ptica šta sve znam i da poredam imena svih onih koji moje ime koriste da bi sebe prikrili u nadi da neće odgovarati. Poreznu upravu je frapiralo nepostojanje internih procedura kod jednog tadašnjeg direktora Službe, (desna ruka sadašnjeg direktora), a to se sada i ne spominje.

Na kraju, u Službi za zapošljavanje se KRALO, ali moje ime dovoditi u taj kontekst bez provjere je ciljano i usmjereno na diskreditaciju ne samo mene već i Službe u tom periodu. Ako vas interesuje ko je krao, i prava i jedina istina, o tome ćete moći saznati vrlo brzo, a za to vrijeme molim da objavite ovu reakciju.

S poštovanjem,

Edina Ljubuškić