open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Ljubić pao na Koševu tek u finišu susreta, Sarajevo posljednji četvrtfinalista
Fudbaleri Sarajeva posljednji su četvrtfinalista Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su tek u finišu susreta, koji je odigran na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", slomili otpor Ljubića. Strijelac jedinog gola na meču bio je rezervista Kenan Dervišagić.
27.10.2021. u 19:21
get url
text

Izabranici Gorana Sablića imali su terensku inicijativu na samom početku utakmice, no Ljubić, koji je dobro stajao u defanzivi, nije dozvoljavao domaćinu da ozbiljnije ugrozi njihov gol.

Iz prilično loših 20-ak minuta utakmice na Koševu jedino se može izdvojiti slab šut Numana Kurdića iz 20. minute.

VEZANI TEKST - Golijada na Grbavici: Tuzla City se revanširao Želji za prvenstveni poraz

U 25. minuti Dražen Bagarić je bio u dobroj situaciji, no umjesto kvalitetnim udarcem priliku je upropastio faulom u napadu.

Sarajevo je u posljednjih 15-ak minuta prvog dijela bilo dosta aktivnije. Četiri minute prije odlaska na pauzu domaći fudbaleri su tražili penal ali se glavni sudija Dražen Marić (Bijeljina) nije oglasio.

Danko Segić je u 42. minuti zaprijetio Bordo timu, ali je lopta poslije dobrog šuta fudbalera Ljubića otišla pored gola.

Već u narednoj minuti Krste Velkoski je dobro ubacio, a Boris Cmiljanić pogađa stativu. Bila je to najbolja prilika za domaći sastav u prvom dijelu koji je okončan bez golova.

Sablić je na poluvremenu u svlačionici ostavio Fanima, Bagarića i Oremuša, a na teren poslao Bodula, Kobiljara i Hebibovića.

{$galerijaFotografija}

Rijad Kobiljar je u 53. minuti šutirao, no Mihajlo Dabić na golu tima iz Prnjavora sigurno je uhvatio loptu.

Ljubić je zaprijetio u 54. minuti. Segićev šut je izblokiran, da bi potom Aleksandar Žižak pogodio vanjski dio mreže.

Od 70. minute susreta gostujući fudbaleri su u svakoj situaciji nastojali "ukrasti" koju sekundu, što je itekako nerviralo fudbalere Bordo tima.

VEZANI TEKST - Visoka pobjeda Veleža, Borac bolji od Leotara

Veliku priliku u 74. minuti imao je Kobiljar, ali je golman gostiju i ovoga puta osujetio pokušaj veznjaka Sarajeva.

Dabić je u 83. minuti odbranio i šut Đokanovića, no u 84. minuti je kapitulirao poslije udarca rezerviste Kenana Dervišagića, čiji gol je Sarajevu trasirao put u četvrtfinale.

Za kraj vrijedi spomenuti da je dvije minute prije kraja golman Sarajeva Belmin Dizdarević sjajnom intervencijom spriječio Žižka da poravna rezultat. U sudijskoj nadoknadi bilo je još uzbuđenja na obje strane, no rezultat se nije mijenjao.

Osim Sarajeva među osam najboljih timova u Kupu BiH plasirali su se Tuzla City, Velež, Zvijezda, Široki Brijeg, Igman, Borac i Sloboda. Takmičenje u najmasovnijem domaćem fudbalskom takmičenju nastavlja se na proljeće.

FK Sarajevo - FK Ljubić, 27.10.2021.
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.