Vlada TK

Ljubače kod Tuzle: "Bingo" dobio koncesiju za eksploataciju mineralne vode

Objavljeno: 01.10.2019. u 14:13 Autor: J. B.

Odlukom je definirana jednokratna i tekuća koncesiona naknada, te definirano da će koncesionar prije potpisivanja Ugovora o koncesiji, dostaviti koncesoru bezuslovnu bankovnu garanciju

FOTO: Ilustracija

Vlada Tuzlanskog kantona danas je privrednom društvu "Bingo" d.o.o. export-import Tuzla dodijelila koncesiju za eksploataciju mineralne vode na lokalitetu Ljubače na području Tuzle, na period od pet godina, saopćeno je nakon sjednice Vlade TK.

Odlukom je definirana jednokratna i tekuća koncesiona naknada, te definirano da će koncesionar prije potpisivanja Ugovora o koncesiji, dostaviti koncesoru bezuslovnu bankovnu garanciju.

U Vladi navode da je kao koncesor određeno Ministarstvo privrede TK, koje će sa koncesionarom zaključiti ugovor u roku od 15 dana, od dana dobijanja odobrenja ugovora od strane Komisije za koncesije TK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije