open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Ljepotica u Hamburgu, Hrvatska razbila Slovačku, Slovenija srušila Poljsku
Najubjedljivija je bila Austrija koja je razbila Latviju sa 6:0, te tako nadmašila i trijumf Zmajeva
06.09.2019. u 22:37
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Hrvatske razbila je Slovačku sa 4:0 u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, dok su ljepoticu večeri u Hamburga odigrali Njemačka i Holandija.

Vatreni su dominirali tokom cijelog meča, a otpor Slovaka slomili su za dvije minute - u posljednjem minutu prvog (strijelac Vlašić) i prvom drugog poluvremena (Perišić, 57. sekunda). Na 3:0 povisio je Petković u 72. minuti, a trijumf je potvrdio Lovren u finišu meča.  

Derbi i ljepoticu večeri odigrali su Njemačka i Holandija. Gnabryy je doveo Elf u vodstvo u 9. minuti, a Holanđani su preokrenuli u drugom dijelu.

De Jong je u 59. izjednačio, a sedam minuta kasnije Tah je postigao autogol za 1:2. Izjednačio je Kroos u 73. sa bijele tačke, a Malen je šest minuta kasnije osigurao novu prednost Holanđanima. Trijumf Holanđana potvrdio je Wijnaldum u sudijskoj nadoknadi.

Slovenija je priredila iznenađenje i savladala Poljsku golovima Strune i Šporara. Poljacima je ovo prvi poraz u kvalifkacijama.

Najubjedljivija je bila Austrija koja je razbila Latviju sa 6:0, te tako nadmašila i trijumf Zmajeva protiv Lithenštajna.  

Rezultati

Kipar - Kazahstan 1:1
Estonija - Bjelorusija 1:2
Austrija - Latvija 6:0
Njemačka - Holandija 2:4
San Marino - Belgija 0:4
Slovačka - Hrvatska 0:4
Slovenija - Poljska 2:0
Škotska - Rusija 1:2
Vels - Azerbejdžan 2:1

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.