open-navfaktor-logo
search
Ostvarila san
Ljepotica somalijskog porijekla prvi model sa hidžabom u svečanoj kampanji Burberryja
Ove je godine poznati brend odlučio fokus staviti na različitost
02.11.2019. u 13:37
get url
text

Model Ikram Abdi Omar iz Velike Britanije  prva je zvijezda sa hidžabom koja će učestvovati u godišnjoj svečanoj kampanji modne kuće Burberry. Rođena je u Švedskoj, roditelji su joj Somalijci, a odrasla je u Velikoj Britaniji. Dio je grupe novih lica angažiranih za ovu kampanju, koja će biti predstavljena 13. novembra.

Omar je prvi model sa hidžabom koji je potpisao ugovor sa elitnom londonskom agencijom Bookings Model. Svoju je debitansku sedmicu mode imala prošle godine, od kada krasi naslovnice poznatih časopisa. Svoje uzbuđenje zbog novog angažmana podijelila je i sa fanovima na Instagramu. Navela je da je prošle godine čestitala na ovoj kampanji majci popularne manekenke Naomi Campbell, te da ne može vjerovati da je sada i ona dio te priče.

U jednom od ranijih intervjua naglasila je kako želi raditi za najprestižnije modne brendove. Ranije su u svečanim kampanjama Burberryja učestvovali Cara Delevingne, Matt Smith i Romeo Beckham, a ove je godine poznati brend odlučio fokus staviti na različitost, pišu britanski mediji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.