open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Ljekar uhapšen zbog sumnje da je krao novac iz bankomata
Naime, istraga je pokazala da je 11 dana prije demoliranja bankomata na Kantridi, u Zagrebu korištena bankovna kartica identična onoj koja je poslužila u pljački bankomata u Kraljevici.
22.09.2019. u 14:30
get url
text

U zatvor u rijeku jučer je smješten M. K.  koji se sumnjiči da je krao novac iz bankomata.

M. K. je nezaposleni doktor medicine, oženjen i otac troje djece, a policija traga za njegovim prijateljem Đ. S. Koji je po zanimanju vozač.

Naime, njih dvojica su osumnjičeni da su demolirali bankomat jedne banke u utorak rano ujutro, oko 4 sata. U njegovu unutrašnjost su kroz otvor za novčanice ubacili plastičnu cijev te bankomat ispunili plinovitom eksplozivnom smjesom.

Smjesu su aktivirali pomoću električnog impulsa, takozvanog šokera, na koji su spojili dva elektrovodiča koje su također sproveli u unutrašnjost bankomata. Nakon detonacije pljačkaši su sa sobom odnijeli dijelove bankomata, kasete sa novcem, blizu 250 hiljada maraka.

K. i njegov prijatelj osumnjičeni su i za pljačku bankomata u martu ove godine kada su odnijeli oko 50 hiljada maraka. Njih dvojica su osumnjičeni i da su ukrali dva automobila kako bi obijali bankomate.

Kako piše Novi list, policiju je do dvojice lopova doveo komad plastike, nakon duge istrage.

Naime, istraga je pokazala da je 11 dana prije demoliranja bankomata na Kantridi, u Zagrebu korištena bankovna kartica identična onoj koja je poslužila u pljački bankomata u Kraljevici. Ispostavilo se i da je ista kartica korištena i u pljački na bankomatu koji je eksplodirao 7. aprila u Svetoj Nedjelji.

Policijski istražitelji su utvrdili da je istom bankovnom karticom u više navrata plaćano u Sv. Nedjelji i Zagrebu, a snimci nadzorne kamere su pokazale da je tom karticom plaćao upravo M. K.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.