open-navfaktor-logo
search
Argentina
Ljekar optužen da je ubio Maradonu izašao pred kamere i u suzama iznio sve detalje
Leopold Luque, neurohirurg koji je nedavno operisao Diega Armanda Maradonu, mogao bi se naći u problemima poslije smrti legendarnog argentinskog fudbalera.
30.11.2020. u 11:49
get url
text

U Argentini je pokrenuta istraga u uzrocima Maradonine smrti. Policija je pretresla kuću i kancelariju ljekara, a cilj je pronaći dokumentaciju koja bi uputila na moguću upletenost Luquea.

On je u nedjelju izašao pred kamere i kazao da je "radio sve što je moguće, pa i nemoguće za pacijenta koji je radio šta god je htio".

- Želite znati za šta sam odgovoran? Za to što sam ga volio, što sam se brinuo za njega, što sam mu produžio život i učinio ga boljim - rekao je Luque u suzama na konferenciji za medije koju je prenosila televizija.

Luque je kazao da ne zna zašto Maradona u svojoj rezidenciji u Tigreu nije imao defibrilator u slučaju srčanog zastoja i da on nije bio njegov izabrani ljekar.

- Ja sam neurohirurg - istakao je Luque koji je 3. novembra operisao Maradonu zbog hematoma mozga.

- Brinuo sam se za njega (nakon operacije). Ponosan sam na sve što sam učinio. Nemam šta skrivati. Stojim na raspolaganju pravosuđu - dodao je Luque.

Ljekar je otkrio da je Maradona trebao ići na rehabilitaciju (nakon operacije).

- Nije htio, a nije htio ni pomoć fizioterapeuta.

- Psihijatrica je tražila da ispred njegove kuće uvijek bude vozilo hitne pomoći. Ne znam ko je kriv zbog toga što (toga dana) nije bilo hitne - dodao je neurohirurg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.