open-navfaktor-logo
search
Merseyside derby
Liverpool "pokvario" maksimalan učinak Evertona
Gradski derbi u Liverpoolu okončan je bez pobjednika, a duel lidera i aktuelnog prvaka Engleske na Goodison Parku završen je s 2:2.
17.10.2020. u 15:28
get url
text

Da ćemo gledati zanimljivu utakmicu najavio je Sadio Mane koji je golom u trećoj minuti aktuelne prvake Engleske doveo u prednost.

VEZANI TEKST - Pickford žestoko startovao na Van Dijka, Nizozemac zmijenjen

Ipak, da Everton nije tek tako na vrhu tabele potvrdio je Keane, koji je poslije asistencije Rodrigueza pogodio za izjednačenje. Kolumbijski reprezentativac igra kao preporođen otkako je stigao na Goodison Park i jedan je od najvažnijih igrača u sastavu Carla Ancelottija.

Osim dva gola prvo poluvrijeme u gradskom derbiju obiježila je i povreda Virgila Van Dijka, nakon što je na njega žestoko startovao Jordan Pickford. Jurgen Klopp je nakon svega bio primoran zamijeniti ponajboljeg stopera na svijetu, koji je prije nekoliko dana na Bilinom plju kao kapiten predvodio selekciju Nizozemske.

Pitanje pobjednika u Merseyside derbyju riješeno je u 72. minuti kada je Mohamed Salah, koji je loptu poslije intervencije protivničke odbrane silovitim udarcem pospremio u mrežu Evertona.

Ipak, imao je domaći sastav odgovor i na drugo vodstvo Redsa. Devet minuta prije kraja Calvert-Lewin je pogodio za novo izjednačenje.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u samom finišu utakmice. Richarlison je u 90. minuti dobio direktan crveni karton, a Jordan Henderson je u drugoj minuti sudijske nadoknade. No, slavlje Redsa pokvarila je intervencija iz VAR sobe, pa je pogodak kapitena Liverpoola poništen zbog nedozvoljene pozicije. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, pa su gradski rivali podijelili bodove.

Golove s utakmice Everton - Liverpool pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.