Van Dijk tek treba na operaciju oštećenja križnih ligamenata, koje je zadobio nakon nepromišljenog starta Evertonovog golmana Jordana Pickforda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Holandski fudbaler mogao bi propustiti ostatak sezone, ali Klopp u petak nije želio reći koji je predviđeni datum za njegov povratka.

- Mogu razumjeti da ljude to zanima. Van Dijk je bio ovdje, dobro je. Ali, što se tiče operacije i ostalog, nema smisla da dajemo vremensku odrednicu. Učinit ćemo to u odgovarajuće vrijeme, ali on je najbolje što može biti. Ne želimo znati koliko će biti izvan terena, trebat će vremena sigurno. Na kraju, svi su ljudi različiti, pa ne možemo reći da za njega oporavak traje toliko, a za nekog drugog toliko. To ima smisla u određenom trenutku tokom oporavka i rehabilitacije. Svi se s tim nose različito, zato nije potrebno prognozirati - rekao je Klopp.

Menadžer Liverpoola istakao je da ga je Fabinho, koji inače igra na poziciji zadnjeg veznog, oduševio u posljednjoj liniji odbrane s Joeom Gomezom te da se nada da će popuniti prazninu u timu nastalu izostankom Van Dijka.