open-navfaktor-logo
search
Ako je osvoje
Liverpool će titulu proslaviti s "lažnim" šampionskim peharom
S obzirom da se sve utakmice zadnjeg kola igraju u istom terminu, nemoguće je da originalni trofej novog prvaka čeka i u Liverpoolu i u Brightonu
09.05.2019. u 18:50
get url
text

Ukoliko fudbaleri Liverpoola u nedjelju osvoje prvu titulu prvaka Premier lige, proslavit će je s replikom originalnog pehara.

Naime, originalni trofej prvaka čuva se na Etihadu otkako ga je prošle godine osvojio Manchester City i za vikend će biti prebačen u Brighton gdje Građani igraju posljednju ovosezonsku prvenstvenu utakmicu.

U posljednje kolo Premier lige City ulazi s bodom više od Liverpoola. Ako pobijedi kod Brightona, sigurno je prvak. Međutim, ukoliko kiksaju, Liverpool će proslaviti naslov trijumfom nad Wolverhamptonom.

S obzirom da se sve utakmice zadnjeg kola igraju u istom terminu, nemoguće je da originalni trofej novog prvaka čeka i u Liverpoolu i u Brightonu. Zbog toga će na Anfieldu na mogući kiks Cityja spremna biti replika.

Redsi su 18 puta bili prvaci Engleske, ali šampionski pehar nisu podizali otkako je 1990. godine formirana Premier liga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.