open-navfaktor-logo
search
Grupa K
Litvanci "osvojili" Podgoricu, Zmajevi ostali u igri za Svjetsko prvenstvo
Kako god završila utakmica u Francuskoj, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem prozoru grupe K, u februaru naredne godine, imat će šansu da se plasira na Svjetsko prvenstvo.
14.11.2022. u 21:12
get url
text

Zmajevima je na ruku išao večerašnji okršaj Crne Gore i Litvanije u Podgorici, a koji su gosti dobili rezultatom 56:65 i tako se pridružili Francuskoj koja je ranije čekirala kartu za Mundobasket.

Dakle, Francuskoj i Litvaniji iz grupe K na Svjetskom prvenstvu pridružit će se još jedan tim.

Crna Gora na proljeće igra domaći meč s Češkom i gostujući s Bosnom i Hercegovinom, a Zmajeve čeka i gostovanje Mađarima.

Crnogorci su i dalje u najpovoljnijem položaju.

Bosni i Hercegovini, pod uvjetom da večeras izgubi u Francuskoj, trebaju dvije pobjede u februaru. Bilo kakva protiv Mađarske i ubjedljiva protiv Crne Gore, s 19 i više poena razlike, s obzirom na to da su Crnogorci u prvom duelu nadigrali BiH rezultatom 88:69.

Ako bi kojim slučajem Zmajevi pobijedili Francusku, tada bi nam za plasman na Mundobasket odgovarala bilo kakva pobjeda protiv Crnogoraca u Skenderiji, uz pobjedu u posljednjem kolu u Mađarskoj ili poraz Crne Gore od Češke Republike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.