open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Liturgiji povodom 40 dana od smrti mitropolita Amfilohija prisustvovat će samo sveštenstvo i monaštvo
Liturgiji povodom 40 dana od smrti mitropolita Amfilohija koja će biti održana u nedelju, 6. decembra u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici moći će da prisustvuje isključivo sveštenstvo i monaštvo.
05.12.2020. u 14:23
get url
text

- Imajući u vidu ozbiljno epidemiološko stanje u Crnoj Gori, a shodno preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i zvaničnim stavom i blagoslovom naše Crkve, liturgiji će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo, dok će svim vjernicima biti omogućeno da tokom cijelog dana prilaze i poklone se grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, pomole se i zapale svijeću za pokoj njegove duše - navedeno je u saopćenju Mitropolije crnogorsko-primorske.

Sveta liturgija će biti zatvorena za sve novinarske ekipe, a bit će osiguran direktan video i audio prijenos koji će se emitovati putem internet stranica Mitropolije i radija Svetigore.

Četrdesetodnevni pomen mitropolitu služit će se u svim parohijskim i manastirskim crkvama u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Eparhiji budimljansko-niškičkoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.