Hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon dramatične pobjede nad Njemačkom (25:24) u subotu i plasmana u polufinale Eura u ponedjeljak u Beču čeka duel sa Češkom.

Nakon kratkog slavlja i malo sna, već u rano jutro u nedjelju dočekale su ih nove obaveze. Najprije one medijske jer, nakon drame s Njemačkom i ulaska u polufinale Evropskog prvenstva, hrvatski bili su rukometaši zanimljivi i svjetskim medijima, javlja Fena.

- Nisam dugo zaspao, gledao sam utakmicu još jedanput i analizirao je. Vidjet ćemo kakvo je zdravstveno stanje svih igrača, imamo još dvije utakmice u Beču, i u jednoj smo prednosti jer smo osigurali nastup u polufinalu. Međutim, moramo se resetirati, opet ispočetka, jedan zadatak smo ispunili, a drugi nas čeka u Stockholmu - kazao je selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, dodavši važnost pobjede nad Njemačkom.

- Nijemci su bili moćni i motivirani, probijali nam zonu, bilo je teško izdržati, ali prema kraju zona nam je opet postala granitna, došla je do izražaja gustoća u obrani, zabijali smo lake golove. Stepančić je zabijao, a Karačić pokazao zašto je u strašnoj formi. Naši golmani imali su ukupno pet obrana, njihov golman Wolff čak 13, a opet su izgubili. Ovo je pobjeda za historiju i moje deseto polufinale s Hrvatskom. Vraćamo se tamo gdje nam je mjesto. Niti jedna reprezentacija nema ovakav kontinuitet od 2000. godine, ni Švedska, ni Danska, ni Francuska. A naša liga je slaba, nema para za trenere, doktore, kolektivni sportovi u Hrvatskoj odumiru i mala je selekcija - kazao je Červar.

S Češkom je Hrvatska igrala ukupno šest puta i dobila pet utakmica, a jedini poraz je doživjela sa SP-a na Islandu 1995. godine (25:27). Na posljednjem evropskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine u susretu za peto mjesto pobijedili su s 28:27, a Česi su na tom takmičenju bili jedno od najugodnijih iznenađenja. Imali su i prvog strijelca Ondreja Zdrahalu. Iz tog hrvatskog sastava od prije dvije godine u Beču su sedmorica hrvatskih i osmorica čeških igrača.

Dvoboj se igra u ponedjeljak od 16 sati.