Nesreća se dogodila oko osam sati, a na automobil je naletio teretni voz koji je saobraćao na relaciji Doboj – Omarska.

Mašinovođa je uvidjevši vozilo davao zvučne signale upozorenja, ali se tragedija nije mogla izbjeći, jer je vozilo ostalo na putnom prijelazu, navode iz Željeznica RS-a. Ovaj putni prijelaz osiguran je trouglom preglednosti i Andrejinim križem.

Na mjesto nesreće izašle su ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, pripadnici MUP-a, javni tužilac, entitetski inspektor i članovi Komisije za vanredne događaje Željeznica RS-a.

U toku je uviđaj, a putnici iz putničkih vozova Doboj – Banja Luka i Banja Luka – Doboj na svoja odredišta bit će prevezeni organizovanim kombi prijevozom Željeznica RS-a.

- Željeznice RS-a izražavaju duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i porodici nastradalog upućuju iskreno saučešće - ističe se u saopćenju.

Iz ŽRS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu oprezni pri prelasku preko pruge.

- Obavezno je da se zaustave ispred putnog prijelaza, kako bismo izbjegli tragedije zbog kojih iskreno žalimo - dodaju u Službi za informisanje ŽRS-a.