open-navfaktor-logo
search
Na rasporedu 5. kolo
Liga prvaka ulazi u završnicu, koji Zmajevi će se radovati
Grupna faza Lige evropskih prvaka u fudbalu ulazi u završnicu, a u utorak i srijedu na rasporedu su mečevi 5. kola, koji bi mogli riješiti mnoge neduomice.
24.10.2022. u 10:42
get url
text

Svakako, navijači u BiH najviše će pratiti nastupe klubova u kojima nastupaju reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Edin Džeko će sa Interom u srijedu imati meč loptu protiv Viktorije Plzen. U slučaju pobjede Nerazzurri će sa Bayernom osigurati nokaut fazu elitnog evropskog takmičenja, dok će u Evropsku ligu poslati Barcelonu.

Još je neizvjesno da li će Dijamant zaigrati u ovom meču, posebno zbog činjenice da iz Italije stižu najave da se od povrede oporavio Romelu Lukaku.

Pod upitnikom je i sutrašnji nastup Seada Kolašinca, čiji Marseille će gostovati kod Eintrachta u Frankfurtu. Pobjeda bi Francuzima otvorila vrata nokaut faze, ali pod uvjetom da Sporting izgubi kod Tottenhama.

Rade Krunić će sa Milanom gostovati u Zagrebu kod Dinama, a italijanskom porvaku neophodna je pobjeda da ostane u igri za plasman među prve dvije ekipe u grupi E.

Za očekivati je da će naš veznjak zaigrati od prve minute prije svega jer je mnogo njegovih saigrača povrijeđeno. Luka Menalo se kod Dinama oporavio od povrede, ali u posljednje vrijeme ne može se pohvaliti prevelikom minutažom. Teško je očekivati da to popravi i u duelu sa Milanom. U istoj grupi Amar Dedić će sa Salzburgom tražiti čudo u Londonu protiv Chelseaja.

Dva kola prije kraja grupne faze prolaz dalje je osiguralo pet ekipa (Bayern, Napoli, Club Brugge, Real Madrid i Manchester City). U dobroj situaciji da posao završe su i Borussija Dortmund, Benfica, Chelsea i Liverpool. Svakako, u utorak i srijedu očekuje nas mnogo uzbuđenja i dobrog fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.