open-navfaktor-logo
search
Rasplet
Liga prvaka: Atalanta poslala Ajax u EL, još tri slobodna mjesta u osmini finala
Liverpool i Atalanta sudionici su osmine finala Lige prvaka iz grupe D.
09.12.2020. u 20:52
get url
text

Redsi su plasman među 16 najboljih osigurali uoči posljednjeg kola, a večeras su na gostovanju kod Midtjyllanda remizirali rezultatom 1:1.

Drugi učesnik osmine finala tražio se u duelu Ajaxa i Atalante. Susret u Amsterdamu okončan je minimalnom pobjedom gostiju (0:1), a italijanski predstavnik do pobjede je došao golom Muriela u 85. minuti. Ajax će kao trećeplasirana ekipa grupe nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi.

Utakmica grupe H između PSG-a i Bašakšehira koja je prekinuta zbog rasističkog skandala, nastavljena je večeras, a Francuzi su slavili sa 5:1 i potvrdili prvo mjesto u grupi.

U osmini finala elitnog klupskog takmičenja upražnjene su još tri pozicije. Dva putnika dobit ćemo iz grupe B, gdje igraju Real Madrid - Borussija Monchengladbach i Inter - Shakhtar. Svi timovi imaju šansu za plasman u naredni krug.

Bitku za osminu finala u direktnom dvoboju vodit će Salzburg i Atletico Madrid.

U osminu finala Lige prvaka plasirali su se Bayern, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Juventus, Borussia Dortmund, PSG, Porto, Sevilla, Lazio, Barcelona, Leipzig, Atalanta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.