open-navfaktor-logo
search
Završni turnir
Liga nacija: Ronaldo predvodi Portugal na finalnom turniru
Zanimljivo je i da je Santos na spisak stavio i čak četvericu fudbalera engleskog Wolverhamptona
23.05.2019. u 17:21
get url
text

Fernando Santos, selektor fudbalske reprezentacije Portugala, objavio je spisak igrača na koje će računati na finalnom turniru prvog izdanja Lige nacija.

Iako nije igrao tokom prvog dijela Lige nacija, aktuelne evropske prvake predvodit će jedan od najboljih fudbalera današnjice Cristiano Ronaldo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zanimljivo je i da je Santos na spisak stavio i čak četvericu fudbalera engleskog Wolverhamptona, golmana Ruija Patricija, veznjake Rubena Navasa i Joao Moutinha, te napadača Dioga Jotu.

Santosov spisak - golmani: Beto, Rui Patricio, Jose Sa; odbrana: Raphael Guerreiro, Mario Rui, Nelson Semedo, Joao Cancelo, Ruben Dias, Pepe, Jose Fonte; vezni red: Bruno Fernandes, Danilo Pereira, William Carvalho, Pizzi, Ruben Neves, Joao Moutinho; napad: Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Dyego Sousa, Joao Felix, Goncalo Guedes i Rafa Silva.

Finalni turnir Lige nacija igrat će se u Portu i Guimaraesu od 5. do 9. juna. U polufinalu će se 5. juna sastati domaćin Portugal i Švicarska, te dan kasnije Holandija i Engleska. Finale je zakazano za 9. juni u Portu sa početkom u 20.45 sati, a ogled za treće mjesto igrat će se u Guimaraesu od 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.