open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Lider u Vrapčićima, Borac na Koševu, Zrinjski u Tuzli
Ekipa Husrefa Musemića ostvarila je maksimalnih pet pobjeda na Koševu
25.09.2019. u 08:16
get url
text

Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas mečevima 10. kola. Dueli se igraju u tri termina. Za 16 sati zakazana su dva derbija.

Lider bh. elite Tuzla City gostuje kod Veleža u Vrapčićima. Rođeni, osokoljeni gostujućom pobjedom nad Zvijezdom 09, traže drugi domaći trijumf, dok ekipa iz grada soli dolazi u Hercegovinu pod utiskom pobjede protiv Sarajeva u prošlom kolu.

U isto vrijeme na stadionu Tušanj u Tuzli sastaju se Sloboda i Zrinjski. Tuzlaci muku muče sa finansijama , ali na domaćem terenu su uglavnom neugodni, što pokazuje podatak da su od 12 osvojenih bodova, na Tušnju osvojili 11. Plemići ne briljiraju u gostima i imaju jednu ostvarenu pobjedu.

Poljuljani Čelik ide u goste Radniku. Obje ekipe su u prošlom kolu zabilježile poraz. Zeničani su potopljeni kod Zrinjskog u Mostaru sa 3:0, dok je Radnik izgubio od Želje na Grbavici sa 1:0.

Sarajevo od 18 sati dočekuje Borac. Bordo tim ove sezone ima dva lica. Jedno kada igra pred domaćom publikom, a drugo kada ide u goste. Tako je ekipa Husrefa Musemića ostvarila maksimalnih pet pobjeda na Koševu.

Od 19 sati sastaju se Široki Brijeg i Mladost. Na Pecari nije bajno. Širokobriježani ne znaju za pobjedu još od početka augusta, tačnije šest uzastopnih kola, pa se tri boda nameću kao imperativ.

Zavjesu na deseto kolo će spustiti Željezničar i Zvijezda 09. Gosti su jedina premijerligaška ekipa koja ove sezone još uvijek nije osjetila pobjedu. Duel u Dolini ćupova igra se od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.