open-navfaktor-logo
search
Jasan stav
Lider SDP-a Hrvatske: U Srebrenici je bio genocid, vidjet ćemo hoće li Milanović imati našu podršku na izborima
Predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin napravio je jasan otklon od izjava nekadašnjeg lidera ove partije, a danas predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.
08.12.2021. u 15:31
get url
text

Podsjetimo, Milanović je u proteklih nekoliko dana relatizivirao genocid u Srebrenici i brutalno ubistvo porodice Zec u Zagrebu 1991.

- Stav SDP-a je jasan. U Srebrenici se dogodio genocid. U Srebrenici su ljudi pobijeni zbog toga što su bili pripadnici drugog naroda. Oko toga nemam nikakve dileme. 

Sudbina porodice Zec je sudbina porodice koja je izvučena iz svoga doma, u mraku noći odvedena na obronke Sljemena, pobijena, zakopana u mraku, ostavljena da trune u zemlji... To nije stvar odštete nego odgovornosti - poručio je Grbin, prenosi jutarnji.hr.

Grbin je govorio i o tome da li će Milanović zbog ovakvih istupa možda ostati bez podrške SDP-a ako se kandiduje za novi predsjednički mandat za tri godine.

- Za to vrijeme će građani odlučiti hoće li Milanovića podržati ako se kandidira. A mi u SDP-u ćemo za nešto manje vremena odlučiti hoće li on imati našu podršku ili ne - kazao je Grbin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.