Lider "Divanhane" otkriva: Novi album snimamo i sa pjevačicom iz Turske

objavljeno: 01.03.2018. u 22:46

Popularni bosanskohercegovački sevdah bend "Divanhana" koncertom u Zagrebu, 24. februara, završio je dvogodišnju turneju "Zukva" nazvanu po njihovom istoimenom trećem diskografskom izdanju.

Od prve numere "Stade se cvijeće rosom kititi", pa preko već uveliko popularnih izvedbi kao što su "Grana do Bora", "Crven fesić", "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo" i "Emina", zagrebačka publika u dvorani "Vatroslav Lisinski" gromoglasnim je aplauzima nagrađivala naše odlične muzičare.

- Koncert u zagrebačkom hramu kulture definitivno je kruna naše dvogodišnje turneje. Kada održiš koncerte u "Lisinskom" i "Sava centru" onda znaš da si ušao u krug velikih imena, jer u ovim kultnim prostorima ne može svako nastupati. Iza nas je veoma uspješna turneja na kojoj smo održali više od 120 koncerata i na najbolji način promovirali sevdalinku. Sve to je zahtjevalo mnogo rada i truda – kaže Neven Tunjić, lider "Divanhane". 

"Divanhana" se okreće novim projektima te najavljuju saradnju sa zvijezdom broadwaya Breadly Deanom koju će već krajem narednog mjeseca prezentovati sarajevskoj i banjalučkoj publici. 

- Nastavljamo saradnju sa ambasadom SAD-a u BiH, a koncerte sa Breadly Deanom održat ćemo 22. i 23. u pozorištima u Sarajevu i Banjoj Luci. Uporedo nastavljamo na finaliziranju našeg novog studijskog albuma koji ćemo prezentovati već sredinom aprila. Na ovom albumu imat ćemo dva vokala. Pored naše Naide Čatić tu je još jedna pjevačica iz Turske – kaže Tunjić.