open-navfaktor-logo
search
MUPKS
Libijcu nožem nanijeli povrede opasne po život: Sarajevska policija uhapsila dvojicu Tunižana
Sarajevska policija uhapsila je dvojicu Tunižana zbog sumnje da su prije desetak dana izboli državljanina Libije na Čengić-Vili, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
01.12.2021. u 10:09
get url
text

VEZANI TEKST - Migrant od Libijca na Čengić Vili tražio novac pa mu nanio povrede opasne po život

Kako je navedeno u informaciji MUP-a KS, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede opasne po život, pripadnici Sektora krim-policije sinoć su u ulici Hrvatin u Starom Gradu pronašli i uhapsili M. A. (1990) i I. E. J. (1996).

- Postoje osnovi sumnje da su 19. novembra oštrim predmetom nanijeli povrede licu A. M., rođen 1991. godine u Libiji. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M. A. i I. E. J. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu - naveli su iz policije.

Kako smo ranije objavili, državljanin Libije, koji je ljekarsku pomoć potražio u Domu zdravlja "Omer Maslić" policajcima je kazao da ga je na Čengić-Vili presreo nepoznati muškarac, koji mu je tražio novac, a zatim ga izbo nožem po leđima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.