Liam Neeson i Natasha Richardson: Najljepša i najtužnija ljubavna priča Hollywooda

objavljeno: 07.02.2018. u 08:08

Američki glumac Liam Neeson upoznao je preminulu suprugu Natashu Richardson 1994, a hemija je učinila ostalo. 

Iako je u to vrijeme njegova karijera cvjetala, kao i danas, Neeson je odavao utisak zavodnika. Glumac dobroćudnog i umiljatog lica bio je sa nekoliko holivudskih imena, poznatih širom svijeta - Helen Mirren, Barbrom Streisand, Brooke Shields, Juliom Roberts…
Sve je postalo manje važno kada je naišla Natasha.

Po završetku mjuzikla "Anna Christie", na kome su zajedno radili, Natasha se razvela od tadašnjeg supruga Roberta Foxa i pustila da je vode osjećanja - naravno, prema irskom glumcu i budućem suprugu.

Počeli su živjeti zajedno u New Yorku i provoditi više vremena zajedno, sve je teklo baš kako treba. Neeson je, jednom prilikom odlazeći na snimanje filma "Šindlerova lista" u Poljsku shvatio koliko mu nedostaje Natasha i da nema vremena za gubljenje jer je sve govorilo da je to - to.

Natashom se oženio u ljeto 1994. i kao svaka idealna žena, ona mu je na vjenčanju otpjevala njihovu pjesmu "Crazy Love".

Prvog sina Michaelaa dobili su 1995, a Daniela već naredne godine.

Pomisao na pravu ljubav mogli biste opisati jednim pogledom na njih dvoje. I pored popularnosti i svega što takav život nosi, Liam i njegova supruga su znali tajni način, držali se dalje od skandala i čuvali osjećanja samo za sebe. Sve do maja 2009. i jednog "naivnog" incidenta.

Natasha je na porodičnom odmoru, tokom skijanja, pala i teško povrijedila glavu. Iako se u prvi mah činilo kao bezazlena povreda, više joj nije bilo spasa, smještena je u bolnicu u Montrealu i nakon nekoliko dana pala u komu iz koje se nije probudila.

Neeson je u toku nesreće snimao film u Torontu, pa je, čim je saznao vijest, odletio direktno za Montreal.

- Stajao sam pokraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: "Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, ozbiljno si povrijedila glavu. Otišla si. Vraćamo te u New York gdje ćemo okupiti prijatelje i porodicu" - prepričao je glumac 2014. u emotivnom intervjuu za "60 minutes".

Irac je imao dogovor sa svojom ženom da, ako neko od njih dvoje završi "kao biljka", izvrše eutanaziju.

- To sam i uradio. Natasha je donirala svoja tri organa, pa trenutno održava troje ljudi u životu. Dala je srce, bubrege i jetru - otkrio je glumac na petu godišnjicu Natashine smrti, 2014. godine.

Žalost, tuga, bol, jad... Ništa u životu glumca i njegove djece više nije bilo isto. A kada se tako nešto desi, utjehu tražite u porocima.
Liam je neprestano pio, a njegov sin se odao drogama i neprestanom provodu.

- Ona i ja smo bili kao med i orasi, savršeno smo se uklapali, ples sa njom je život bio ples na sceni - kazao je Liam.

Glumac često posjećuje kuću u Milbrooku u kojoj su živjeli svi zajedno. Njeno prisustvo i dalje se osjeća, kako u njegovim riječima, tako i u kući.

Otvoren i vrlo smiren, Liam završio je svoj intervju rečenicom:

- Nikada se nisam pomirio sa njenom smrću, niti ću.