navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sarajevski bend

Letu Štuke objavile spot za pjesmu "Paranoja"

Bend Letu Štuke, pod zajedničkim nazivom "Antena iz karantine", svojim starim pjesmama, udahnuo je novi život, i to zanimljivim video spotovima nastalim u doba samoizolacije

Objavljeno: 01.04.2020. u 14:06
get url
text
Sarajevski bend Letu štuke

- U vrijeme pandemije i karantine imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim video brojevima. Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni- ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta "Antena iz karantene" – "A kad boli", s albuma "Brojevi računa" iz 2011. godine, objavljen je 14. marta, a danas, na Svjetski dan šale, 1. aprila, na redu je pjesma iz davne 2008. godine koju objavljuju kao službeni singl s popratnim video spotom.

Riječ je o pjesmi "Paranoja" koja je objavljena na albumu "Proteini i ugljikohidrati". Pjesmu prati smiješni, animirani, popratni video broj koji su prigodno  odlučili objaviti na 1. april.

- "Paranoja" je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Od tuda i ideja da datum objavljivanja bude 1. april., međunarodni Dan šale. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu "Proteini i ugljikohidrati", a sada konačno ima i video čiji je editor naš John Doe. Uživajte! – rekao je Dino Šaran.

"Proteini i ugljikohidrati" su drugi i album Letu Štuka. Radi se o zbirci od dvanaest pjesama uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pjesama s albuma napisana je u periodu između 2006. – 2008. godine i inspirirane su tadašnjom realnom socijalno političkom situacijom u regiji.