open-navfaktor-logo
search
Jasna poruka sa ulice
"Lešinari" zatražili najstrožije kazne za ubistvo Banjalučanina Duška Savanovića
Članovi navijačke grupe FK "Borac" sinoć su šetnjom kroz centar Banje Luke i okupljanjem ispred Okružnog suda u ovom gradu, tražili najstrožije kazne za optužene za ubistvo Banjalučanina Duška Savanovića (24), koji je bio član "Lešinara".
29.04.2021. u 13:19
get url
text

- Šaljemo jasnu poruku sa ulice, najstrožije kazne za Duletove ubice - napisali su na transparentu koji su razvukli ispred Okružnog suda.

Za teško ubistvo Savanovića, uoči Nove godine u Trnu kod Laktaša, optužen je Dalibor Čamber (47), dok se Milan Đurđević (43) tereti za pomoć učiniocu poslije izvšenja krivičnog djela.

Braniteljica drugooptuženog, advokatica Duška Bogojević, je na posljednjem ročištu, kada je pročitana optužnica, najavila da su u fazi pregovora sa tužilaštvom oko zaključenja sporazuma sa Đurđevićem. U optužnici protiv ovog dvojca se navodi da se ubistvo dogodilo 31. decembra 2020. godine oko 22:30 sati u Trnu, na parkingu pumpe "Nis Petrol".

Čamber i Đurđević su prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i Aleksom Babićem (22). Čamber je ispalio jedan hitac u pravcu vozila "suparničkog" dvojca, te ih pokušao spriječiti da napuste mjesto događaja. Potom je ispalio hitac u Babićevom pravcu i pogodio ga u lijevo stopalo. Savanović potom udara Čambera, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz ležećeg položaja u njegovom pravcu ispaljuje i treći hitac.

Savanović je zadobio prostrelnu ranu u predjelu stomaka, te je došlo do masivnog unutrašnjeg  iskrvarenja, a  preminuo je istog dana oko ponoći u UKC-u RS-a. Đurđević je optužen da je odvezao Čambera sa mjesta izvršenja krivičnog djela u nepoznatom pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

Savanović je inače bio mladi član navijačke grupe "Lešinari" FK "Borac", a optuženi Čamber pripadnik "Srbske časti" i od ranije je poznat istražnim organima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.