open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Lendo sa muftijom Grabusom: Prevazići političke razlike među Bošnjacima koje nanose štetu državi
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo sastao se danas sa muftijom sarajevskim dr. Nedžadom ef. Grabusom.
06.04.2023. u 14:20
get url
text

Potpredsjednik Lendo upoznao je muftiju Grabusa sa aktuelnim političkim dešavanjima u FBiH, sa posebnim osvrtom na proces formiranja novog saziva Vlade FBiH. Tokom razgovora je konstatovana potreba postizanja dogovora svih relevantnih političkih faktora kako bi se taj proces okončao što prije i u interesu svih građana FBiH.

Na sastanku je također razgovarano o aktivnostima i projektima koji se realizuju na području Muftijstva sarajevskog, mogućnostima saradnje sa institucijama vlasti, te o trenutnom stanju bošnjačkog naroda i međusobnim odnosima.


Zajednički je iskazana zabrinutost zbog tendencije stvaranja dubokih političkih podjela među Bošnjacima, što se direktno reflektira na poziciju bošnjačkog naroda u cijeloj Bosni i Hercegovini i regionu. U tom kontekstu su sagovornici kao naročito neprihvatljive izdvojili politički motivisane napade na Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića.

Zaključeno je da je neophodno uložiti dodatne napore da se prevaziđu političke razlike među Bošnjacima koje nanose štetu narodu u cjelini i državi Bosni i Hercegovini, saopćio je Kabinet potpredsjednika FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.