open-navfaktor-logo
search
Vjeruje u opstanak
Lekanić: Olimpik nije u bezizlaznoj situaciji
Nemanja Lekanić prije godinu je stigao u sarajevski Olimpik.
02.02.2021. u 13:14
get url
text

Tokom jesenjeg dijela promovisao se u jednog od najstandardnijih fudbalera tima sa Otoke, a ono što je sigurno da će i u proljetnom dijelu biti važan kotačić u igri Slavka Petrovića.

Vukovi su nakon uvodnog dijela priprema, koji su obavili u Trening-centru na Ilidži, preselili u Hercegovinu.

- Prvi dio priprema je bio dosta zahtjevan. Ipak, svi smo podnijeli napore bez problema i sigurno da je pomoglo to što smo tokom pauze imali program po kojem smo svi radili. Vrijeme nam nije išlo na ruku, ali na to nismo mogli utjecati. Sada smo stigli u Hercegovinu, nadamo se da će vremenski uvjeti biti bolji i da ćemo se što bolje spremiti za nastavak prvenstva. Ovdje imamo dobre uvjete, smještaj, ishrana, tereni, sve je na vrhunskom nivou - rekao nam je Lekanić.

Olimpik se nalazi u teškoj situaciji na tabeli, ali Lekanić smatra ne i bezizlaznoj.

- Situacije jeste teška, ali smo mi i jesenas pokazali da smo u stanju da se nosimo sa najboljim ekipama. Objektivno smo trebali imati više bodova na našem kontu i samim tim bismo imali komotniju situaciju. Mi se ne osvrćemo na ono što je prošlo, već gledamo naprijed. Pojačali smo se, želimo da se što bolje spremimo i da krenemo od samog starta prvenstva jako, kako bismo što prije napravili pomak prema sredini tabele  rekao je desni bočni fudbaler sarajevskog kluba.

Olimpik će sutra odigrati utakmicu protiv ekipe Čapljine i to će biti prvi od tri planirana duela na pripremama u Blagaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.